Tidlig tryghedsscanning

Udføres fra graviditetsuge 7+0-14+0 (uge 7+0 kaldes også uge 8)

Vi vil her se fosterets hjerteaktivitet samt beregne en foreløbig terminsdato. Vi tager jer med på en guidet tur i fosterets hjem i livmoderen og I vil opleve den lille størrelses små bevægelser.

Udover at se hjerteblink, vil vi også være i stand til at se, at graviditeten sidder inde i livmoderen og ikke udenfor, samt vurdere at graviditeten har haft en normal udvikling indtil nu.

Vi beregner den foreløbige terminsdato ved at måle fosteret fra hoved til rumpe (crown-rump-length) eller gestationssækkens størrelse, som er fosterets lille hule. Det afhænger af hvor langt, du er i graviditeten. Den endelige terminsdato får I først til nakkefoldsscanningen, hvor fosteret har en størrelse, der gør det mere præcist at beregne terminsdatoen.

I får sort-hvid billeder med hjem og billederne kan, hvis I ønsker det, desuden lægges på et USB stik, som I kan printe både i sort-hvid og farveformat, så I altid kan finde dem frem og dele dem med familie og venner. USB stik kan tilkøbes i forbindelse med scanningen til 75 kr. I tilfælde af at I ønsker at medbringe eget USB skal den være plomberet.

Til denne scanning er det vigtigt, at du kommer med fyldt blære, således optimerer vi indblikket ind til den lille.


Normal graviditet inde i livmoderen i graviditetsuge 10+

Vi anbefaler tidlig scanning fra uge 7+0, her forventer vi at kunne se et lille hjerte banke såfremt graviditeten forløber normalt. (uge 7+0 kaldes også uge 8)


Bestil tid scanning